Vinski podrum

Ispis

Čovjek je dio prirode koja živi u mijenama, izmjenjuju se zima, proljeće, ljeto, jesen. Svako je godišnje doba izraz bogatstva prirode, mirisa, boja. Tako se i u našim vinima prelijevaju razna bogatstva mirisa i boja prirode.

TEHNOLOGIJA:
Sva  vina  fermentiraju u inox tankovima, te se u ranoj fazi sazrijevanja neposredno nakon fermentacije obrađuju u istim tankovima. Crna vina fermentiraju na pokožici od 7 do 20 dana, te bijela vina od 15 do 30 dana uz kontroliranu temperaturu. Nakon primarne obrade i fermentacije, te kratkog sazrijevanja u inox tankovima, vina odlaze na odležavanje i dozrijevanje u hrastove bačve od slavonske hrastovine koje su volumena 500l i 225l.

Kod naših vina uvijek želimo naglasiti  karakterističan sortni miris i boju. Sortne karakteristike prate mirisne note i arome  fermentacije. Vina su dobro strukturirana jer fermentiraju na pokožici, kako crna tako i bijela. Karakterizira ih bogato i jako tijelo, pa su ugodna kako na miris tako i na okus. Sadržaj alkohola se kreće od 12,5 do 14vol%.

MIRISI:
Crna se vina odlikuju mirisima šumskog voća (crni ribiz, šumska jagoda, malina, kupina), začinskog bilja (lovor i papar), te kokos, šljiva i vanilija.
Bijelo vino - malvaziju karakterizira cvjetni miris (bazge, meda od bazge), diskretan voćni miris citrusa, kruške, vanilije.

IDEJA VODILJA: Cilj nam je imati krupna vina sa dobrom strukturom koja mogu kasnije sazrijevati u hrastovim bačvama. Miris i okus hrasta nikad ne smije biti prenaglašen da vinu ne sakrije sve ono što mu je priroda dala, već on tu služi isključivo kao potpora u sazrijevanju i strukturiranju. Ideja vodilja nam je da sve već spomenuto bude začinjeno elegancijom.